2017 рік:
2018 рік:
2019 рік:
2020 рік:

28.06.2017

 

Бібліотечне літо у розпалі

 

На літніх канікулах обласна бібліотека для дітей "Юний читач" Запорізької обласної ради активно пропонує своїм відвідувачам цікаве дозвілля в рамках власних проектів "Академія літніх наук" та "Калейдоскоп розваг улітку". Протягом червня – традиційного місяця роботи шкільних таборів відпочинку, бібліотека проводила розважальні заходи в своїх стінах для дітвори з таборів гімназії № 50 та ліцею № 62, а також виїжджала до дітлахів Широківської об’єднаної територіальної громади, відвідавши Петрополь, Лукашеве, Широке, Августинівку, Володимирівське та Відрадне.

Діти стали учасниками театралізованої ігрової програми "Веселий казкограй, або Бабуся Яга благає про допомогу", конкурсно-розважальної вікторини "Стежками премудрих героїв", пізнавально-повчальної програми "Нам без дружби не прожити". Діти мандрували світом разом з улюбленими героями у захоплюючій літній подорожі "Навколо світу за 9 книг", відвідали на "європейському експресі" батьківщину веселуна Карлсона загадкову Швецію, здійснили незабутню віртуальну подорож на білосніжному лайнері до турецьких берегів у відеожурналі "Туреччина… Схід чи Захід?", завітали на свято Івана Купала до вітальні тітоньки Дарини. А ще вони освоювали премудрості роботи з кольоровим папером на майстер-класах з паперопластики "Живі квіти планети", брали уроки живопису з наївного малярства у стилі Марії Примаченко, переглянули лялькові вистави "Легкого хліба не буває", "Бобик в гостях у Барбоса", "Про Червону Шапочку, добру фею та злу бабу Ягу" та "Нові пригоди Вінні-Пуха". Було і ще чимало цікавого та повчального, зокрема, обговорення прав та обов’язків на зустрічах з головним спеціалістом Головного територіального управління юстиції у Запорізькій області Людмилою Житняк.

Всі бібліотечні заходи супроводжувались презентацією новеньких книжок сучасних українських дитячих письменників, української та світової класики, адже наша бібліотека має найбільше в області зібрання дитячої літератури, яке постійно поповнюється новими надходженнями.

Все це вже відбулось… Та попереду кожного, хто завітає до бібліотеки, чекає немало веселих сюрпризів, цікавих зустрічей, інтригуючих подій, серед яких можливість взяти участь у Всеукраїнському дитячому літературному конкурсі "Творчі канікули".

 

11b.jpg

10c.jpg

 

9b.jpg

12c.jpg

 

 

11b.jpg

10c.jpg

 

9b.jpg

12c.jpg

 

 

11b.jpg

10c.jpg

 

9b.jpg

12c.jpg

 

11b.jpg

 

27.06.2017

 

В рамках арт-проекту "Всякому серцю – любов і тепло" в обласній бібліотеці для дітей "Юний читач" відбулось заняття з арт-терапії під назвою "Вдячність літечку", учасниками якого стали пацієнти обласного багатопрофільного санаторію для дітей дошкільного віку. Метою заняття було допомогти дітям за допомогою малюнка висловити вдячність літу. Діти разом з освоєнням техніки роботи з художнім матеріалом вчились проявляти власний погляд на задум малюнка, проявляли творчість у використанні кольорів, властивих саме цій порі року, даючи їм свою характеристику та насолоджуючись розмаїттям фарб на папері.

 

11b.jpg

10c.jpg

 

9b.jpg

12c.jpg

 

02.06.2017

 

Бібліотечне літо у "Юному читачі" відкрито!

Першого червня, у Міжнародний день захисту дітей, обласна бібліотека для дітей "Юний читач" Запорізької обласної ради за вже усталеною традицією провела бібліотечний фестиваль "Відкриваєм двері в літо". Вже зранку на майданчику перед бібліотекою зібралось чимало гостей: і малеча, і підлітки, і мами з татусями, і старше покоління – дідусі та бабусі.

Почалося свято з привітання розпорядниці свята – Книжкової феї (в. о. директора бібліотеки Лариса Данилова) та її помічників: "відомої пустунки" бабусі Ягусі і "зовсім не грізного" пірата Джека. Святкового настрою дітворі додали веселі розваги, які організували для них аніматори студії "Нова хвиля".

Привітали дітей зі святом і почесні гості: головний спеціаліст Департаменту культури, туризму, національностей та релігій ЗОДА Ірина Пономаренко, завідувач Регіонального інформаційно-аналітичного центру "Освіта та громадянське суспільство" ЗОІППО Микола Мальований та головний спеціаліст територіального управління юстиції у Запорізькій області Людмила Житняк. Микола Михайлович та Людмила Анатоліївна виступили ще й з почесною місією – вручили дипломи, подяки та подарунки учасникам та переможцям регіонального туру Всеукраїнського конкурсу дитячих малюнків "Я маю право".

А потім святкова програма продовжилась в бібліотечних залах. Тут на дітей чекало чимало цікавих локацій: весела літня подорож островом Читалія разом з бджілкою Майєю, мовний розважально-розвивальний інтерактив від організаторки україномовного клубу "Солов’ята", поетеси Олександри Сергієнко "Фірмові страви від сороки Клави", літня подорож сторінками всесвітньовідомих літературних творів "Навколо світу за дев’ять книг", театралізоване дійство "Переполох у казковому лісі, або баба Яга благає про допомогу", інформаційно-розважальна мандрівка у часі "Ми – нащадки славних козаків" за участю вокально-хореографічної студії ансамблю "Чайка", відкриття нової експозиції дитячих робіт в бібліотечній художній галереї та концерт від школи-студії "ART-ton" в музичному салоні. Майстер-класи "Живі квіти планети" – від казкової Попелюшки, "Розмаїття барв і форм" – від художника міського творчого об’єднання "Колорит" Ніни Муленко, "Сама собі фея" – від візажиста Юлії Приходько зібрали чимало охочих до творення краси своїми руками і навчили дітвору новим прийомам роботи з папером, фарбами, а маленьких модниць – правилам поводження з косметикою.

Завершилось свято благодійною виставою Запорізького обласного театру ляльок "Чарівні слова".

Якнайповніше розкрити гостям свої книжкові багатства бібліотекарі намагались, пропонуючи у кожному відділі інтерактивні виставки: виставку-настрій "У барвах сонячного літа", виставки-рекомендації "Читаємо влітку", "Перед новою книгою відкриваються серця", "Діти Запоріжжя читають…", виставку-інсталяцію "Козацька слава України", виставку-хобі "Я все можу". Захоплювала своєю красою та майстерністю виставка-композиція творчих робіт майстрині Наталії Ковальської, представлена ляльками-мотанками, тематичними композиціями з української обрядовості.

Сяючі очі, веселі посмішки, слова подяки – чи не найважливіше це для тих, хто працює з дітьми і для дітей? Так, ми разом з нашими гостями отримали величезне задоволення від свята! А від спеки і спраги нас рятувало ТОВ "Запоріжаквасервіс"- вода "Аляска".

Але ж літо тільки-но розпочалось! Попереду багато цікавих зустрічей, казкових подорожей, захоплюючих мандрівок.

Тож ми чекаємо на вас, юні книголюби!!!

 

11b.jpg

10c.jpg

 

9b.jpg

12c.jpg

 

16b.jpg

14c.jpg

 

16b.jpg

14c.jpg

 

16b.jpg

14c.jpg

 

16b.jpg

14c.jpg

 

16b.jpg

14c.jpg

 

16b.jpg

14c.jpg

 

16b.jpg

14c.jpg

 

16b.jpg

14c.jpg

 

16b.jpg

14c.jpg

 

16b.jpg

14c.jpg

 

16b.jpg

14c.jpg

 

16b.jpg

14c.jpg

 

16b.jpg

14c.jpg

 

16b.jpg

14c.jpg

 

16b.jpg

14c.jpg

 

16b.jpg

14c.jpg