2017 рік:
2018 рік:
2019 рік:
2020 рік:

29.09.2017

 

Напередодні Всеукраїнського дня бібліотек до обласної бібліотеки для дітей "Юний читач" Запорізької обласної ради з своїми привітаннями завітали щирі друзі та надійні партнери – викладачі та вихованці дитячої музичної школи № 3.

Ліричні виступи музикантів та вокалістів створили у залі особливий, святковий настій, за що колектив бібліотеки висловив їм глибоку вдячність.

 

11b.jpg

10c.jpg

 

9b.jpg

10c.jpg

 

29.09.2017

 

На відкритті виставки "Книжкова ілюстрація" у Запорозькому обласному художньому музеї із своєю виставкою побувала і завідувач відділу масової роботи та естетичного виховання обласної бібліотеки для дітей "Юний читач" Запорізької обласної ради Наталя Гвоздик. Відвідувачів музею надзвичайно зацікавили проілюстровані різними художниками всесвітньо відомі книги: "Енеїда" Івана Котляревського, "Пригоди барона Мюнхгаузена" Еріха Распе та "Гуллівер в країні ліліпутів" Джонатана Свіфта. Думки щодо роботи художників різнились: хтось захоплювався вже визнаними майстрами, а хтось віддавав перевагу молодим ілюстраторам. Але всі зійшлись на думці, що книжкова ілюстрація – надзвичайно важливий компонент будь-якого видання, особливо дитячого, бо допомагає дитині адаптуватися до змісту твору, уявити літературні образи, яскраво відтворює змальовані в тексті події, одним словом, оживляє твір.

 

11b.jpg

10c.jpg

 

9b.jpg

 

 

29.09.2017

 

У "Юному читачі" продовжуються мандри сонячною Італією. Цього разу юні читачі знайомились з біографією та творчістю ще одного італійського казкаря – Карло Колоді. Малеча з задоволенням переглянула мультиплікаційний фільм "Піноккіо". Оскароносний мультфільм студії Волта Діснея 1940 року випуску, виявився цікавим і актуальним і для сучасних дітлахів. Друга частина заходу відбулась наступного дня. Знаменита улюблениця дітвори з усього світу Мері Поппінс провела для вихованців обласного багатопрофільного санаторію годину читання і малювання. Діти з величезним старанням працювали над зображенням улюблених літературних героїв. А на прощання кожен бажаючий міг потерти золоту ручку чарівної парасолі Мері Поппінс та загадати бажання.

 

11b.jpg

10c.jpg

 

9b.jpg

12c.jpg

 

11b.jpg

10c.jpg

 

11b.jpg

 

 

19.09.2017

 

Англомовний клуб для малят "Балакучі курчата" відновив свої заняття після літніх канікул. Радості малечі не було меж, бо кожна зустріч у клубі - це не тільки нові знання, а й маса позитиву від його керівника Олени Волошко. До того ж цього разу на дітвору чекав ще й сюрприз від Наталі Гвоздик. Вона запропонувала виготовити книжкові закладинки у вигляді символу клубу – пухнастого курчати. Батьки майстрували не менш захоплено, ніж їхні діти. На додаток усі бажаючі: і діти, і дорослі, мали змогу долучитись до заняття з арттерапії.

 

11b.jpg

10c.jpg

 

9b.jpg

12c.jpg

 

11b.jpg

10c.jpg

 

11b.jpg

10c.jpg

 

9b.jpg

12c.jpg

 

11b.jpg

10c.jpg

 

 

19.09.2017

 

Вчора в читальному залі обласної бібліотеки для дітей "Юний читач" Запорізької обласної ради пройшло вже третє заняття гуртка"Code club". Інтерес до занять не послаблюється, завдання керівника ускладнюються. Цього разу працювали над створенням Chat Boty та програми Paint, а також влаштували перегони на кораблях. Відгуки дітвори сповнені позитиву.

 

11b.jpg

10c.jpg

 

9b.jpg

12c.jpg

 

11b.jpg

10c.jpg

 

 

09.09.2017

 

Протягом усього літа бібліотекарі відділу обслуговування старших школярів пропонували своїм відвідувачам познайомитись з інтерактивною виставкою "У барвах сонячного літа", на якій до їхньої уваги пропонувались книги сучасних авторів, новенькі журнали з цікавими фактами про цю пору року. Діти мали можливість залишити свій відгук на книгу, побажання чи рекомендацію іншим читачам щодо видань, що сподобались, чи навпаки виявились, на їх погляд, нудними. Зацікавили підлітків і розміщені на виставці питання вікторини, відповіді на які вони могли знайти у представлених тут виданнях. Переможцями вікторини стали восьмикласниці школи "Логос" Катерина Зубенко та Ярослава Кононенко і семикласниця 62-ї школи Єлизавета Шевчук. На них чекають заслужені нагороди.

До речі, у спекотний літній час бібліотекарі пропонували своїм відвідувачам і ще чимало цікавинок: літні подорожі сторінками відомих творів "Країна, якої немає на карті", "Літню альтанку з улюбленою книгою", літературну акцію "BOOK-симпатії", акцію-рейтинг "Діти Запоріжжя читають" та ін.

 

11b.jpg

10c.jpg

 

9b.jpg

12c.jpg

 

11b.jpg

10c.jpg

 

9b.jpg

12c.jpg

 

9b.jpg

12c.jpg

 

9b.jpg

12c.jpg

 

9b.jpg

12c.jpg

 

9b.jpg

12c.jpg

 

9b.jpg

12c.jpg

 

9b.jpg

12c.jpg

 

 

9b.jpg