2017 рік:
2018 рік:
2019 рік:
2020 рік:

13.10.2017

 

Насиченим різними подіями видався тиждень в обласній бібліотеці для дітей "Юний читач" Запорізької обласної ради напередодні знакового для України і, особливо, для нашого краю дня – 14 жовтня. В гостях у маленьких читачів бібліотеки, другокласників ліцею № 62 з презентацією своєї книги-альбому для творчості побував запорізький письменник, викладач історії Запорізького центру козацького військово-патріотичного виховання "Школа джур" Юрій Чиженок. Послухавши цікаві розповіді автора про козацькі часи, діти з завзяттям взялися розмальовувати святкові листівки, подаровані гостем.

Учні гімназії № 50 мали змогу здійснити пізнавальні мистецько-літературні подорожі крізь віки, познайомитись з сакральними для кожного українця речами, пов’язаними з відзначенням свята Покрови Пресвятої Богородиці, Дня українського козацтва та Дня захисника України та виготовити на майстер-класі патріотичні серця в синьо-жовтих кольорах українського прапора.

Захоплююча віртуальна мандрівка в історію рідного краю чекала і на учнів ЗОШ № 30. Діти дізнались чимало фактів про феномен Запорізького козацтва, про козацькі звичаї, традиції, закони, про особливе шанування Пресвятої Богородиці запорозьким козацтвом та про те, чому так важливо саме зараз просити у неї захисту для народу України, а особливо для українських військових, які, як колись їхні предки, стоять на сторожі рубежів рідної держави. Запропоновані згодом веселі ігри та розваги маленьких козачат надзвичайно сподобались дітям і показали, що вони є гідними нащадками запорозьких лицарів.

 

11b.jpg

10c.jpg

 

9b.jpg

10c.jpg

 

11b.jpg

10c.jpg

 

9b.jpg

10c.jpg

 

11b.jpg

10c.jpg

 

9b.jpg

10c.jpg

 

11.10.2017

 

В художній галереї обласної бібліотеки для дітей "Юний читач" Запорізької обласної ради відкрилась незвичайна за своєю глибиною та самобутністю творча виставка "І мистецтво, і натхнення". Автор представлених робіт – керівник гуртка декоративно-ужиткового мистецтва "Оберіг" позашкільного навчального закладу Вознесенівського району м. Запоріжжя Наталя Ковальська, розповіла юним читачам, що завітали на презентацію виставки, про таємні коди української орнаментальної символіки, в новому ракурсі розкрила можливості впливу людини на власну долю, на своє здоров’я, благополуччя сім’ї і роду через повернення до джерел духовного знання наших предків. Дітей заворожили виконані за усіма канонами давніх українських традицій ляльки-мотанки, гаптовані бісером ікони, квіткові композиції, зроблені у техніці канзаші, прикрашені традиційним українським орнаментом ґердани та безліч інших прикрас. Особливого настрою презентації додали музичні номери вихованців ЗДМШ № 3.

 

11b.jpg

10c.jpg

 

9b.jpg

10c.jpg

 

11b.jpg

10c.jpg

 

9b.jpg

10c.jpg

 

11.10.2017

 

В читальному залі обласної бібліотеки для дітей "Юний читач" Запорізької обласної ради звучала безсмертна поезія Марини Цвєтаєвої. Поетичний альбом "Якщо душа народилась крилатою" було присвячено 125-річчю від дня народження великої поетеси.

 

11b.jpg

10c.jpg

 

9b.jpg

 

 

11.10.2017

 

Урок мужності "Захистимо Україну разом" за участю ветеранів АТО Сергія Анушкіна та Романа Гільова провела для своїх читачів обласна бібліотека для дітей "Юний читач" Запорізької обласної ради напередодні Дня захисника України. Старшокласникам було цікаво послухати спогади Сергія та Романа про свої бойові будні, переглянути ролик, відзнятий ними на сході України, приміряти на себе їх військову амуніцію. Особливий інтерес проявили підлітки до приладдя для пейнтболу, принесене гостями, та до їх розповіді про те, як вони допомагають на ньому тренувати бійців Національної гвардії України.

 

11b.jpg

10c.jpg

 

9b.jpg

12c.jpg

 

11b.jpg

10c.jpg