2018 рік:
2019 рік:
2020 рік:
2021 рік:

29.01.2018

 

Сто років тому історія України закарбувала на своїх скрижалях новий символ, який став невід’ємною складовою генетичної пам’яті українського народу. Цей символ – Крути! Саме про цю подію говорили сьогодні бібліотекарі обласної бібліотеки для дітей "Юний читач" Запорізької обласної ради зі своїми читачами, згадуючи подвиг тих, хто поліг на жертовному вогні в ім’я незалежності своєї держави.

 

11b.jpg

11b.jpg

 

10c.jpg

 

 

29.01.2018

 

"Барви радості" – такою була тема чергового заходу, організованого обласною бібліотекою для дітей "Юний читач" Запорізької обласної ради для вихованців школи-інтернату № 7. Справжнє почуття естетичної насолоди отримала малеча, створюючи мозаїчну аплікацію у техніці паперопластики, а старшокласники, зачаровані самобутньою творчістю Марії Приймаченко, взялись за пензлі, щоб створити власні маленькі шедеври.

 

11b.jpg

11b.jpg

 

10c.jpg

10c.jpg

11b.jpg

 

11b.jpg

11b.jpg

 

11b.jpg

 

 

26.01.2018

 

Завітавши у морозний січневий день до читального залу обласної бібліотеки для дітей "Юний читач" Запорізької обласної ради, старшокласники ЗНВК № 30 змогли поринути у далекі 70-ті роки минулого століття. Бібліоквартирник "Висоцький. Дякую, що живий", присвячений 80-річчю від дня народження неперевершеного виконавця ролі Гамлета, визначного актора, поета, неординарної людини, допоміг сучасним підліткам відчути атмосферу, якою жила творча інтелігенція майже півстоліття тому. До організації такого нестандартного заходу доклали зусиль бібліотекар Юлія Браун, співак та музикант Юрій Буднік та юні актори бібліотечної театральної студії "Чарівна маска" під керівництвом Богдана Романенка.

 

11b.jpg

11b.jpg

 

10c.jpg

10c.jpg

 

11b.jpg

11b.jpg

 

11b.jpg

11b.jpg

 

11b.jpg

11b.jpg

 

11b.jpg

 

 

26.01.2018

 

Як швидко знайти в бібліотеці потрібну книгу, де відшукати відповідь на повсякденні запитання, як не загубитись у стрімкому потоці інформації та зорієнтуватись у масиві літератури? Саме цих питань торкались протягом дня бібліографії "Каталоги та картотеки дитячої бібліотеки" працівники інформаційно-бібліографічного відділу обласної бібліотеки для дітей "Юний читач" Запорізької обласної ради. Жоден відвідувач бібліотеки не залишився поза увагою і отримав свою порцію потрібної інформації.

 

11b.jpg

11b.jpg

 

10c.jpg

10c.jpg

 

10c.jpg

10c.jpg

 

 

24.01.2018

 

Метою чергового заняття з арт-терапії, організованого обласною бібліотекою для дітей "Юний читач" Запорізької обласної ради для маленьких пацієнтів обласного багатопрофільного санаторію, було бажання навчити їх емоційно сприймати пейзажний живопис, а майстер-клас з виготовлення зимових картинок допоміг малечі розкрити свої власні таланти. Заняття проведене в рамках проекту "Всякому серцю любов і тепло".

 

11b.jpg

11b.jpg

 

10c.jpg

10c.jpg

 

 

24.01.2018

 

Єдність – запорука сили України. Ці слова стали лейтмотивом концерту-зустрічі талановитих вихованців ЗДМШ № 1 з не менш талановитими однолітками – учнями обласної школи-інтернату спортивного профілю. Місцем зустрічі стала обласна бібліотека для дітей "Юний читач" Запорізької обласної ради.

 

11b.jpg

11b.jpg

 

10c.jpg

10c.jpg

 

11b.jpg

11b.jpg

 

11b.jpg

 

 

22.01.2018

 

Нам треба берегти свою країну – Соборну та Єдину Україну

У День Соборності України в обласній бібліотеці для дітей "Юний читач" Запорізької обласної ради пригадували історичні події далекого 1919 року, згадували знаковий для нашого народу 1991-й, а ще говорили про день сьогоднішній, коли постала потреба боронити від зазіхань агресора кордони нашої Єдиної, Суверенної, Соборної України. Говорили про це випробування на міцність українського народу запрошені гості: учасник бойових дій на сході України, ветеран АТО Володимир Полясковський, голова благодійного фонду "Лебедія" Любов Мороко, представники військової частини № 3026 – старший лейтенант Олексій Салій, психолог Ольга Супрун, військовий капелан отець Сергій. Символом непохитності української нації став ланцюг єднання, утворений запрошеними на захід старшокласниками обласної школи-інтернату спортивного профілю та гостями бібліотеки, а приємним сюрпризом для них – сувеніри-янголята, виготовлені маленькими відвідувачами бібліотеки на майстер-класі

 

11b.jpg

11b.jpg

 

10c.jpg

10c.jpg

 

11b.jpg

11b.jpg

 

10c.jpg

10c.jpg

 

11b.jpg

11b.jpg

 

10c.jpg

 

 

17.01.2018

 

Знавці дорожнього руху отримали свої нагороди

В обласній бібліотеці для дітей "Юний читач" Запорізької обласної ради відбулась урочиста церемонія нагородження переможців Всеукраїнського конкурсу дитячого малюнку "Рідна країна – безпечна країна: Як треба поводитись на дорогах!" від За-порізької області. Конкурс, ініційований українською асоціацією працівників бібліо-тек для дітей України та громадським рухом Миколи Томенка "Рідна країна" мав на меті посприяти вихованню у дітей культури поведінки на дорозі та створити умови для реалізації їхніх творчих здібностей та талантів.

Серед 152-х учасників переможцями по Запорізькій області стали Куріленко Анастасія з Гуляйполя (1 місце), Спірідонова Єлизавета з смт. Веселе та Кльованик Анастасія з смт. Більмак (відповідно 2 та 3 місця). Окрім цього, обласним журі були визначені переможці окремо від кожного району Запорізької області та від обласного центру.

Крім грамот та дипломів за призові місця, всі учасники конкурсу отримали світ-ловідбиваючі флайтери від фонду "Рідна країна", який на заході представляв його ре-гіональний представник, депутат Верховної Ради шостого скликання, виконавчий ди-ректор Запорізької Спілки Промисловців і Підприємців у Запорізькій області "Потен-ціал" Валерій Григорович Крайній.

Свої привітання учасникам конкурсу висловила головний спеціаліст Департаме-нту культури, туризму, національностей та релігій ЗОДА Ірина Петрівна Пономарен-ко, а працівники Управління патрульної поліції у Запорізькій області Ірина та Олек-сандр ще раз нагадати дітям про важливість дотримання правил дорожнього руху.

А ще на учасників конкурсу чекало чимало сюрпризів: зустріч з казковими пер-сонажами, концерт від юних музикантів ЗДМШ № 3, а також "солодка екскурсія" до Запорізької кондитерської фабрики.

 

11b.jpg

11b.jpg

 

10c.jpg

10c.jpg

 

11b.jpg

11b.jpg

 

10c.jpg

10c.jpg

 

11b.jpg

11b.jpg

 

10c.jpg

10c.jpg

 

11b.jpg

11b.jpg

 

10c.jpg

10c.jpg

 

11b.jpg

 

 

11.01.2018

 

Найввічливіший день року – Всесвітній день слова "дякую" відзначали і в обласній бібліотеці для дітей "Юний читач" Запорізької обласної ради. Відвідувачі бібліотеки на собі відчули важливість ввічливого спілкування один з одним, магічність слів, вимовлених з теплотою та щирістю, а також здійснили віртуальну подорож країнами та континентами, щоб послухати, як звучить слово "дякую" мовами різних народів.

 

11b.jpg

11b.jpg

 

10c.jpg

10c.jpg

 

 

11.01.2018

 

Вихованці театральної студії "Чарівна маска", що працює при обласній бібліотеці для дітей "Юний читач" Запорізької обласної ради, разом із своїм керівником Богданом Романенком завітали до школярів молодших класів ЗОШ № 30. Дітвора з величезним задоволенням мандрувала разом з Богданом Євгеновичем чарівними стежинками творів знаменитого французького казкаря Шарля Перро, відкриваючи для себе невідомі факти біографії письменника, відтворюючи події його знаменитих казок, відповідаючи на питання вікторини.

Приємним сюрпризом для дітей стала театралізована вистава за мотивами книги Лоренц Паулі і Катрін Шерер "Лисичка йде до бібліотеки" у майстерному виконанні юних акторів бібліотечної театральної студії.

 

11b.jpg

11b.jpg

 

10c.jpg

10c.jpg

 

11b.jpg

10c.jpg

 

 

09.01.2018

 

Змістовно та весело проводили зимові канікули читачі обласної бібліотеки для дітей "Юний читач" Запорізької обласної ради. "Бібліотечна хуртовина", розпочавшись ще напередодні новорічних свят, щоденно "засипала" дітвору різними цікавинками. Бажаючих реалізувати свій творчий потенціал чекали на численних майстер-класах, де можна було навчитись виготовляти новорічні гірлянди у техніці паперопластики, створити зимове мереживо українських витинанок, зліпити новорічні сувеніри з солоного тіста, навчатись декорувати посуд та ялинкові кульки у техніці декупажу, отримати уроки живопису у техніці акватипія та гратографія і ще багато чого цікавого. А щоб було веселіше творити, майстрині-бібліотекарі проводили для дітей веселі конкурси та вікторини, обдаровуючи найкмітливіших солодкими призами.

Новорічні сюрпризи чатували на відвідувачів у кожному відділі. Були святкові зимові ігри, вікторини, кумедні конкурси, лялькові вистави, театралізовані сценки і, звичайно ж, призи, подарунки, побажання та гумористичні передбачення. Багато цікавого про зимові свята, українські традиції дізнались діти, зустрічаючись у літературній вітальні з бабусею Дариною, завітавши на фольклорні вечорниці "Щедрий вечір, добрий вечір" та переглянувши лялькову виставу "Пан Сирник та Різдвяний Пампушок".

 

11b.jpg

10c.jpg

 

11b.jpg

10c.jpg

 

11b.jpg

10c.jpg

 

11b.jpg

10c.jpg

 

11b.jpg

10c.jpg

 

11b.jpg

10c.jpg

 

11b.jpg

10c.jpg

 

11b.jpg

10.jpg

 

11b.jpg

1c.jpg

 

11b.jpg

10c.jpg