2018 рік:
2019 рік:
2020 рік:
2021 рік:

28.03.2018

 

27 березня, у Міжнародний день театру, відбувся перший творчий бенефіс театральної студії "Чарівна маска", що вже понад рік працює в обласній бібліотеці для дітей "Юний читач" Запорізької обласної ради. Глядачі, а їх було чимало, були зачаровані грою юних студійців: Анни Артеменко, Вікторії Бабкіної, Анастасія Бойко та Надії Головань. Ліричні виступи чергувались з гумористичними монологами. Несподіванкою стало своєрідне трактування байок Леоніда Глібова, зрежисоване керівником студії Богданом Романенком та майстерно втілене дівчатами. Словом, свято вдалося, були задоволені і гості, і актори, які, крім прихильності глядачів, отримали від адміністрації бібліотеки ще й пам’ятні афіші, оригінальні значки з логотипом студії та квитки на відвідання Квест Руму. Побажаємо студії подальших творчих успіхів та оригінальних знахідок.

 

11b.jpg

11b.jpg

 

10c.jpg

10c.jpg

 

10c.jpg

10c.jpg

 

10c.jpg

10c.jpg

 

11b.jpg

11b.jpg

 

10c.jpg

10c.jpg

 

10c.jpg

10c.jpg

 

10c.jpg

 

22.03.2018

 

У "Юному читачі" складали абетку добрих слів

Як звучить слово "дякую" різними мовами? Які "ввічливі" слова існують в українській мові? А як себе поводити, щоб тебе назвали вихованою людиною? Про все це розповіла дітворі їхня улюблениця Попелюшка, зустрівши в читальному злі обласної бібліотеки для дітей "Юний читач" Запорізької обласної ради. Діти розігрували різні життєві ситуації, читали веселі віршики, розгадували загадки, розповідали кумедні історії, а на завершення зустрічі переглянули лялькову виставу "Гречний кролик".

 

11b.jpg

11b.jpg

 

10c.jpg

10c.jpg

 

10c.jpg

10c.jpg

 

10c.jpg

10c.jpg

 

22.03.2018

Кольори веселки та духмяні квіти
і такі щасливі усміхнені діти

Сьогодні в обласній бібліотеці для дітей "Юний читач" Запорізької обласної ради презентували нову виставку художніх робіт юних вихованців Запорізької художньої школи під назвою "Весна красна".

Кожна робота – це цілий світ: світ добра та краси, світ любові та вдячності, світ надії та сподівань.

Кожен маленький творець цього дива отримав заслужену відзнаку - диплом. Приємним сюрпризом для юних талантів та їхніх батьків стало привітання від казкової Мері Поппінс та концерт від викладачів та учнів ЗДМШ № 3.

 

11b.jpg

11b.jpg

 

10c.jpg

10c.jpg

 

10c.jpg

10c.jpg

 

10c.jpg

10c.jpg

 

10c.jpg

10c.jpg

21.03.2018

Поезіє, супутнице моя!

Весняними поетичними стежками мандрували сьогодні, у Всесвітній день поезії, учні гімназії № 30 разом з бібліотекарем обласної бібліотеки для дітей "Юний читач" Запорізької обласної ради Мариною Зубко. Діти познайомились з новими для них поетичними жанрами: ірландським лімериком, японськими хокку та танка, східними рубайят. А ще із захопленням складали акровірші, моновірші, тавтограми і, звичайно ж, читали вголос свої улюблені поезії.

 

11b.jpg

11b.jpg

 

10c.jpg

10c.jpg

 

10c.jpg

 

19.03.2018

Оживають весняні пейзажі

Хоч за вікном і не дуже весняна погода, та в обласній бібліотеці для дітей "Юний читач" Запорізької обласної ради тепло і затишно. А весняний настрій можна створити і самому, досить лишень перенести весняні квіти на улюблену чашку.

 

11b.jpg

11b.jpg

 

10c.jpg

10c.jpg

 

10c.jpg

 

16.03.2018

Каталог шукає друзів

Як швидко знайти потрібну книгу? Як зорієнтуватись у шаленому потоці інформації? Де шукати необхідні для написання реферату джерела? І, нарешті, що таке каталог, і як ним користуватись? На ці та багато інших запитань шукали відповіді шестикласники ЗОШ № 30 разом з бібліографами обласної бібліотеки для дітей "Юний читач" Запорізької обласної ради. А щоб отримані знання краще засвоїлись, отримали від бібліотекарів "Пам’ятку читача".

 

11b.jpg

11b.jpg

 

10c.jpg

10c.jpg

 

10c.jpg

10c.jpg

 

10c.jpg

 

16.03.2018

 

День відкритих дверей у "Юному читачі"

Приємні несподіванки! Море позитиву! Величезний заряд бадьорості! Так відізвались юні оріхівці про відвідання обласної бібліотеки для дітей "Юний читач" Запорізької обласної ради. Дійсно, бібліотекарі приготували для них чимало цікавинок.

Улюблениця дітвори усього світу чарівна Мері Поппінс провела їх бібліотечними лабіринтами, організувала справжнє англійське чаювання та запропонувала зазирнути у Задзеркалля, провівши майстер-клас з виготовлення книжкових закладинок у вигляді героїв знаменитої книги Льюїса Керрола.

Година книготерапії "Диво, ім’я якому – книга" примусила дітей по-справжньому дивуватись різноманітності книжок, існуючих у світі. Як виявилось, їх можна зробити навіть у вигляді світильника, який даватиме світло!

А ще школярам вдалося відчути себе справжніми мандрівниками! Літературний квест "Вітер далеких мандрів" додав духу змагання, примусив трохи побігати, щоб виконати всі завдання і відшукати на полиці книгу ще одного улюбленого письменника – Жуля Верна.

Але найбільш приємним сюрпризом для дітей стала зустріч з відомим запорізьким письменником, актором, перекладачем, казкарем Олександром Виженком, який презентував свою нову книгу "Хлопчик – Укропчик".

 

11b.jpg

11b.jpg

 

10c.jpg

10c.jpg

 

10c.jpg

10c.jpg

 

10c.jpg

10c.jpg

 

11b.jpg

11b.jpg

 

10c.jpg

10c.jpg

 

10c.jpg

10c.jpg

07.03.2018

Народився, щоб осяяти Україну

Хто такий Шевченко? Геній? Видатний поет? Відомий живописець? Так, все це вірно.

Та напередодні його дня народження працівники обласної бібліотеки для дітей "Юний читач" Запорізької обласної ради спробували разом з п’ятикласниками ЗОШ № 29 поглянути на нього зовсім під іншим кутом – як на звичайну людину. І їм це вдалося, бо діти поділились думкою, що Шевченко став їм ближчим і зрозумілішим.

 

11b.jpg

11b.jpg

 

10c.jpg

10c.jpg

 

10c.jpg

10c.jpg

 

10c.jpg

10c.jpg

 

11b.jpg

 

 

07.03.2018

 

В бібліотечній галереї нова експозиція!

Букет улюблених мелодій та пісень подарували колективу обласної бібліотеки для дітей "Юний читач" Запорізької обласної ради та ветеранам праці Дніпровського району м. Запоріжжя викладачі ЗДМШ № 3 напередодні чарівного свята весни та жіночності. Продовженням святкового концерту стали запальні виступи хорів ветеранів "Дніпровські зорі" та "Козацька родина".

 

1.jpg

2.jpg

 

3.jpg

4.jpg

 

5.jpg

6.jpg

 

7.jpg

 

 

07.03.2018

 

Добре, коли з нами завжди наші мами

У цьому ще раз впевнилась малеча з дитячого садочка № 162, поспілкувавшись з бібліотекарем обласної бібліотеки для дітей "Юний читач" Запорізької обласної ради Наталею Заугольніковою та погортавши збірочку "Моя люба матуся". Окремі віршики з неї дуже сподобались малюкам, і вони пообіцяли вивчити їх для своїх матусь.

 

11b.jpg

11b.jpg

 

10c.jpg

10c.jpg

 

05.03.2018

Story time у "Юному читачі"

У читальному залі молодшого відділу обслуговування обласної бібліотеки для дітей "Юний читач" Запорізької обласної ради тепер кожен бажаючий може послухати цікаві історії від улюблених казкових героїв. Цього разу "Незвичайні історії про звичайних хлопчиків і дівчаток" Світлани Рудникової читала малечі Бджілка Майя.

 

10.jpg

11b.jpg

 

05.03.2018

Цікаві зустрічі, нові знайомства

Несподіваним сюрпризом для відвідувачів обласної бібліотеки для дітей "Юний читач" Запорізької обласної ради – учасників гуртка з комп’ютерного програмування "Code club" було знайомство з представниками компанії "Incode". Діти не тільки дізнались багато цікавого та корисного для себе про компанію, яка займається розробкою сайтів, мобільних додатків, комп’ютерним дизайном, а ще й отримали від неї гарні подарунки. Організував цю зустріч керівник гуртка аспірант КПУ Ігор Носатов.

 

11b.jpg

11b.jpg

 

10c.jpg

10c.jpg

 

10c.jpg

 

 

05.03.2018

 

Зиму проводжаємо – весну зустрічаємо!

Зачекавшись весни, маленькі читачі обласної бібліотеки для дітей "Юний читач" Запорізької обласної ради разом з бібліотекарем Ксенією Круглою вирішили створити весняні пейзажі на звичайних білих стаканчиках. Вийшло дуже мило. Гарні будуть подарунки любим матусям!

 

11b.jpg

11b.jpg

 

10c.jpg

10c.jpg

 

10c.jpg

 

 

02.03.2018

 

В бібліотечній галереї нова експозиція!

"Ля Мур-Мур" – так називається нова експозиція, що відкрилась в художній галереї обласної бібліотеки для дітей "Юний читач" Запорізької обласної ради. Юні таланти з бібліотечної мистецької студії "Уроки різноколірного чарівництва", якою керує художник Ніна Муленко, присвятили її своїм домашнім улюбленцям – котикам та кішечкам. Присутні на презентації маленькі відвідувачі бібліотеки та їхні батьки мали можливість не тільки насолодитись прекрасними дитячими роботами, а й почути цікаві історії про домашніх улюбленців, познайомитись з книгами, героями яких є котики, відповісти на запитання веселої вікторини. А ще любителі домашніх тваринок отримали поради від професійного ветеринара Юлії Кіцул щодо догляду за пухнастиками.

Завершилась зустріч майстер-класом від Ніни Муленко, на якому і малеча, і їхні батьки з однаковим завзяттям зображали своїх домашніх улюбленців.

 

11b.jpg

11b.jpg

 

10c.jpg

10c.jpg

 

10c.jpg

10c.jpg

 

10c.jpg

10c.jpg

 

11b.jpg

11b.jpg

 

10c.jpg

10c.jpg

 

10c.jpg