2019 рік:
2020 рік:
2021 рік:
2022 рік:

30.10.2019

Напередодні свята Хелловіну або Велесової ночі, що відзначається в ніч з 31 жовтня на 1 листопада, вигадливі бібліотекарі обласної бібліотеки для дітей "Юний читач" Запорізької обласної ради, перевдягнуті в образи баби Яги, міс Вампіріс та чародійки Бастінди, влаштували для своїх відвідувачів веселу ігрову програму "Жах, як весело в бібліотеці". Працювало кілька локацій, і дітвора та їхні батьки мали можливість обрати розвагу, що найбільше припала до душі. А вибирати було з чого: були книжкові ворожіння від бабусі Ягусі, загадкові лабіринти казкового павутиння, у якому міс Вампіріс ховала відповіді на питання літературної вікторини, чарівні гарбузики із солоного тіста, які можна було розписати у майстерні чародійки Бастінди, ну і, звичайно ж, новинки сучасної української літератури, які можна було почитати на святі, а також взяти з собою додому. А підігрівали азарт юних читайликів солодкі подаруночки від бібліотекарів і жартівливе звернення: "Налякайте нас своєю начитаністю".

 

11b.jpg

11.jpg

 

11b.jpg

11.jpg

 

11b.jpg

11.jpg

 

11b.jpg

11.jpg

 

11b.jpg

11.jpg

 

11b.jpg

11.jpg

 

11b.jpg

11.jpg

 

11b.jpg

22.10.2019

А чи знаєте ви, що 21 жовтня у світі відзначають День яблука? Віднедавна святкують його і в Україні. Обласна бібліотека для дітей "Юний читач" Запорізької обласної ради у цей день запропонувала своїм відвідувачам цікаву Apple-вікторину, підбірку книжок із захоплюючими історіями про яблуко, а також бібліофотосесію. Кожен учасник отримував приз. Здогадайтесь, який?.. Ну, звичайно ж, яблуко!

 

11b.jpg

11.jpg

 

11b.jpg

11.jpg

 

11b.jpg

11.jpg

 

11b.jpg

11.jpg

22.10.2019

Затишне крісло і улюблена книга… Найкращий спосіб зігрітись осінньої днини.

ПРИЄДНУЙТЕСЬ!!!

 

11b.jpg

11.jpg

 

11b.jpg

11.jpg

 

11b.jpg

11.jpg

 

11b.jpg

11.jpg

21.10.2019

В обласній бібліотеці для дітей "Юний читач" Запорізької обласної ради пройшли перші заняття з психології та нетрадиційної зображувальної діяльності в рамках нового проекту "Мала Академія Гномів або Happy Bady Clab від Білосніжки". Заняття покликані через розвиток творчих здібностей дітей сприяти підвищенню їхньої самооцінки, допомогти, при необхідності, у профілактиці та психокорекції агресивності, замкнутості і тривожності, а також мають на меті сприяти згуртуванню дитячого колективу, зниженню конфліктності, розвитку у дітей емпатії, спостережливості, пізнавальних та емоційно-мотиваційних процесів.

Форми індивідуальних занять різноманітні, це: психогімнастика і експрес-тести, дидактичні вправи і мовні та наочні ігри, завдання-роздуми і обмін думками, хвилинки-кольоринки і бесіди та етюди. І ще безліч цікавого… Зокрема, діти знайомляться з нетрадиційною зображувальною діяльністю – пробують малювати нитками, вологою аквареллю, бульбашками і, навіть, сіллю, використовуючи при цьому пальчики, соломинки тощо.

Запис на заняття триває. Заняття проводяться двічі на місяць по неділях.

 

11b.jpg

11.jpg

 

11b.jpg

11.jpg

 

11b.jpg

11.jpg

18.10.2019

 

16-17 жовтня в комунальному закладі "Запорізька обласна бібліотека для дітей "Юний читач" Запорізької обласної ради відбувся обласний семінар-практикум для заступників директорів ЦБС по роботі з дітьми і завідуючих районними, міськими бібліотеками для дітей та бібліотеками місцевих територіальних громад за темою "Бібліотека для дітей в системі соціальних зв’язків регіону. Нові моделі організації бібліотечного обслуговування".

На семінарі велась розмова про важливість налагодження соціального діалогу між бібліотеками для дітей та громадянським суспільством в умовах реформування соціокультурної сфери. Наголошувалось на важливості формування бібліотекою комунікативного простору, налагодженні соціального партнерства, що позитивно позначається на їх трансформації у сучасні інформаційно-освітні установи з широкими можливостями для створення умов для комфортного перебування в них дітей різних вікових категорій.

Важливою та надзвичайно корисною для учасників семінару була інформація, подана у виступах завідувача кафедри реклами і зв’язків з громадськістю Інституту журналістики і масової комунікації класичного приватного університету, професора, доктора наук з соціальних комунікацій Інни Пенчук та голови Правління обласної громадської організації "Дивосвіт", директора єврейського общинного центру "Мазаль ТОВ" Інесси Носенко, які давали практичні поради щодо написання власних проєктів, участі у грантовій діяльності, налагодженні комунікативних зв’язків з громадськими організаціями з метою побудови нової моделі співіснування бібліотеки і громади.

Цікавою та змістовною вийшла професійна розмова бібліотекарів про роботу в новому форматі. З цікавинками в роботі бібліотек для дітей інших регіонів України ознайомила колег в. о. директора "Юного читача" Лариса Данилова. Авторськими інноваційними ідеями, представленими цьогоріч на міжрегіональному ярмарку бібліотечних інновацій "Бібліокреатив – 2019", що проходив у червні на базі "Юного читача", поділись співробітники ОБД "Юний читач" Наталя Гвоздик, Ксенія Кругла та Аліна Ковтун, а також завідувач Енергодарської міської бібліотеки для дітей Лариса Малик. Власним інноваційним досвідом поділились і заступник директора по роботі з дітьми Гуляйпільської ЦБС Наталія Яковенко та завідуюча інформаційно-бібліографічним відділом центральної бібліотеки Запорізької міської ЦБС для дітей Ганна Михайлова.

Професійний діалог продовжився в бібліотеці-філії № 1 Запорізької міської ЦБС для дітей, де учасники семінару мали можливість познайомитись з втіленою в життя новою моделлю сучасної бібліотеки для дітей: з комфортними зонами для читання та проведення дозвілля, спортивним куточком та власним кінотеатром.

За одностайною думкою учасників семінару, отримані ними знання та досвід сприятимуть вдосконаленню їхньої подальшої роботи.

 

11b.jpg

11.jpg

 

11b.jpg

11.jpg

 

11b.jpg

11.jpg

 

 

11b.jpg

11.jpg

 

11b.jpg

11.jpg

 

11b.jpg

11.jpg

 

 

11b.jpg

11.jpg

 

11b.jpg

11.jpg

 

11b.jpg

11.jpg

 

11b.jpg

 

09.10.2019

Обласна бібліотека для дітей "Юний читач" Запорізької обласної ради в чергове запросила своїх читачів у захоплюючу мандрівку Європою. На цей раз діти відвідали загадкову країну вікінгів – Норвегію. Віртуальна подорож відбувалась у формі вікторині "Правда чи брехня?", і це дозволило дітям отримати безліч цікавої інформації у формі невимушеного дружнього діалогу. А ще діти мали змогу помилуватись чарівними краєвидами північної країни, вивчили скоромовку норвезькою мовою та дізнались чимало цікавого про знаменитих на весь світ норвежців – Нансена, Грига, Дала та Мунка. А посприяла цьому придумана бібліотекарями головоломка-асорті "Про видатних норвежців".

 

11b.jpg

11.jpg

 

11b.jpg

11.jpg

 

11b.jpg

11.jpg

 

11b.jpg

 

04.10.2019

"Юний читач" запрошує

"Сто фантазій на дитячій долоні" – так назвали виставку своїх робіт юні художники з м. Мелітополь, презентуючи їх юним читачам обласної бібліотеки для дітей "Юний читач" Запорізької обласної ради. Понад 80 художніх полотен, написаних олійними фарбами, прикрасили стіни бібліотечної художньої галереї і викликали захоплення у юних поціновувачів живопису. Окрім того, дванадцятеро юних талантів, які представляли свою творчість, активно спілкувались з дітьми, розповідаючи про джерела свого натхнення, творчі плани та перспективи, а ще провели майстер-клас з техніки малювання масляною пастеллю. Цей новий досвід приємно вразив учасників вернісажу, як і виступи юних музикантів ЗДМШ № 3 та їхніх викладачів, які створили в бібліотеці неймовірно тепле та хвилююче поєднання двох видів мистецтва: музики і живопису.

Відвідати виставку можна протягом жовтня за адресою вул. В. Лобановського, 14.

 

11b.jpg

11.jpg

 

11b.jpg

11.jpg

 

11b.jpg

11.jpg

 

11b.jpg

11.jpg

 

11b.jpg

11.jpg

 

11b.jpg

 

02.10.2019

 

У Всеукраїнський день бібліотек працівники обласної бібліотеки для дітей "Юний читач" Запорізької обласної ради побували в гостях у своїх колег з Дніпропетровської обласної бібліотеки для дітей. Поділися досвідом, обмінялись подарунками, а ще – посадили деревце дружби. Хай росте на радість бібліотекарям і читачам. Ще одним об’єктом екскурсії стала гончарна майстерня Сергія Горбаня, де бібліотекарі мали можливість не тільки дізнатись багато цікавого про це давнє ремесло, а й самим спробувати попрацювати за гончарним колом.

 

11b.jpg

11.jpg

 

11b.jpg

11.jpg

 

11b.jpg

11.jpg

 

11b.jpg

11.jpg

 

11b.jpg

11.jpg

 

11b.jpg

11.jpg

 

11b.jpg

11.jpg