2021 рік:
2022 рік:
2023 рік:
2024 рік:

21.10.2021

 

Вже другий рік поспіль через пандемію вимушені проводити свій щорічний обласний семінар-практикум в онлайн форматі. Проте у кожній ситуації варто шукати свої плюси. А позитивним є вже те, що до нашої роботи у онлайн форматі мали змогу долучитись не тільки працівники дитячих бібліотек, а й колеги з віддалених сільських громад – всього близько 90 учасників, що свідчить про своєчасність та важливість заявленої програмою семінару-практикуму теми. А йшлося про бібліотечні інновації як стратегічний ресурс просування дитячого читання. Обговорили напрями інноваційної діяльності бібліотек в умовах економічних та соціальних перетворень, познайомились з основними тенденціями в сучасній українській літературі для дітей та новими методами промоції дитячого читання, пораділи успіхам та досягненням колег на ниві освоєння сучасних бібліотечних практик. Збагатили свій досвід цікавими ідеями в плані організації масштабних проєктів з промоції дитячого читання, у тому числі і з використанням електронних ресурсів.

Дякуємо всім, хто долучився до проведення нашого онлайн семінару, зокрема, директору Департаменту культури, туризму, національностей та релігій ЗОДА Владиславу Мороко, докторці філологічних наук, професорці кафедри фахових методик і технологій початкової освіти Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника, членкині IRSCL, Центру дослідження літератури для дітей та юнацтва, експертці літературних конкурсів і премій у номінації "Література для дітей і підлітків" Тетяні Качак, завідувачці відділу обслуговування дошкільників та учнів 1–4 класів Тернопільської обласної бібліотеки для дітей Галині Стецій за цікаві та змістовні виступи, а колегам з дитячих бібліотек області за креативний та цікавий досвід. І все ж таки сподіваємось, що наступного року зустрінемось вже в стінах нашої бібліотеки.

 

11b.jpg

IMG_6502

 

11b.jpg

IMG_6502

 

11b.jpg

IMG_6502

 

 

18.10.2021

 

Якраз в переддень введення "червоної зони" встигли презентувати нову творчу виставку наших талановитих читачів – вихованців відділення образотворчого мистецтва ЗДМШ № 5. Святкове відкриття виставки під назвою "Моє улюблене місто Запоріжжя" зібрало чимало гостей, які мали змогу насолодитись спалахами дитячих талантів – вправних і впевнених, а іноді ще трохи боязких і сором’язливих, але однаково щирих і відкритих. Атмосфери святковості додали не менш щирі та талановиті виступи юних музикантів цієї ж школи. На превеликий жаль, від сьогодні для відвідувачів наші зали тимчасово зачинені, проте сподіваємось на швидкий вихід із зони карантину і чекаємо всіх бажаючих ознайомить з чудовими дитячими роботами.

І не тільки… Книжки також чекають на ВАС!!!

 

11b.jpg

IMG_6502

 

11b.jpg

IMG_6502

 

11b.jpg

IMG_6502

 

11b.jpg

IMG_6502

 

11b.jpg

IMG_6502

11b.jpg

IMG_6502

11b.jpg

 

 

13.10.2021

 

В переддень Дня захисників і захисниць України у "Юному читачі" говорили про надважливі для кожного українця речі – патріотизм, любов до рідної землі, готовність до самопожертви заради збереження держави. Неформальний діалог між старшокласниками ЗНВК № 30 та ветеранами АТО Володимиром Москаленком, Олександром Єрмаковим і Сергієм Шаповаловим дав можливість бійцям поділитись спогадами про свої фронтові будні, а підліткам зрозуміти важливість справжньої дружби, єднання навколо спільних ідей та цілей.

 

11b.jpg

IMG_6502

 

11b.jpg

IMG_6502

 

11b.jpg

IMG_6502

 

11b.jpg

 

 

08.10.2021

 

Популярна нині у світі гра "Дженга" завойовує все більше прихильників і серед відвідувачів "Юного читача". Ось і цього разу п’ятикласники ЗНВК № 30 із задоволенням випробовували свою спритність та кмітливість. Зважаючи ж на те, що скоро відзначатимемо День Українського козацтва, то й дженга була "козацькою". Дітвора не тільки дізналась чимало цікавого про наше славетне козацтво, а й з неабияким азартом взяла участь у запропонованих бібліотекарями активностях.

 

11b.jpg

11b.jpg

 

IMG_6502

11b.jpg

IMG_6502

 

11b.jpg

IMG_6502

 

11b.jpg

IMG_6502

 

11b.jpg

IMG_6502

 

11b.jpg

IMG_6502

 

04.10.2021

 

Вчора у "Юному читачі" презентували унікальне видання – "Мальовану Червону книгу Запорізької області". Мальована книга – це вінець трирічної роботи вихованців бібліостудії "Уроки різноколірного чарівництва", які разом із своїм керівником Ніною Муленко та за сприяння наукового співробітника Національного заповідника "Хортиця" Михайла Муленка втілювали в життя екокультурний проєкт "Зачарований сонцем світ степовий". Над книгою працювали 16 учасників студії. Створено 50 робіт, виконаних аквареллю та пастеллю в техніках живопису та графіки.Кожна сторінка книги присвячена зникаючим видам рослинного та тваринного світу, занесеним Червоної книги України.

Презентація стала ще одним доказом, що "Юний читач", як друга домівка для вихованців бібліостудії, які, до речі, всі є активними читачами бібліотеки. Час промайнув непомітно, бо була і цікава екологічна вікторина від науковця Михайла Муленка, і музична руханка "Зооробіка" від викладача ЗДМШ № 3 Лілії Снагустенко, і цікавий майстер-клас від Ніни Муленко, і, звичайно ж, заслужені нагороди та подарунки активним учасникам проєкту від бібліотеки.

До слова, зважаючи на важливість піднятої у проєкті теми та оригінальність її висвітлення, було вирішено подати цю колективну роботу на Всеукраїнський огляд-конкурс обласних бібліотек для дітей у номінації "Підтримка обдарованих дітей і талановитої обдарованої молоді, забезпечення їхньої участі у бібліотечних гуртках, об’єднаннях, клубах за інтересами, заходах з використанням української обрядовості, звичаїв, традицій". Тепер чекаємо результатів конкурсу і тримаємо кулачки за нашу спільну перемогу!

 

11b.jpg

IMG_6502

 

11b.jpg

IMG_6502

 

11b.jpg

IMG_6502

 

11b.jpg

IMG_6502

 

11b.jpg

IMG_6502

 

11b.jpg

IMG_6502

 

11b.jpg

IMG_6502