2021 рік:
2022 рік:
2023 рік:
2024 рік:
  • 01
  • 02
  • 03
  • 04
  • 05
  • 06
  • 07
  • 08
  • 09
  • 10
  • 11
  • 12

29.12.2022

 

#книжковий_всесвіт_дитинства Попри війну, часті обстріли та часткову окупацію Запорізької області рашистами, наш щорічний обласний читацький марафон "Книжковий Всесвіт дитинства" відбувся! Правда в дещо урізаному вигляді. Проте він ще раз підтвердив, що інтерес до книги у дітей не вщухає, незважаючи на часті повітряні тривоги, онлайн-навчання у школі тощо. Тож до "Юного читача" надійшло 11 відеороликів від читачів бібліотек Новомиколаївської громади, у яких вони презентують книги, які справили на них найбільше враження. Всі вони достойні уваги, але ж у конкурсі завжди є переможці. Тож ось вони:

Варвара Загорій, читачка Софіївської сільської бібліотеки, учениця 7 класу місцевої школи – за презентацію книги "Байки" Григорія Сковороди – 1 місце;

Остап Бондаренко, читач Новомиколаївської селищної бібліотеки, учень 6б класу місцевої школи № 1 – за презентацію книги "Книга-мандрівка. Україна" – 2 місце;

Уляна Фоміна, читачка Новомиколаївської селищної бібліотеки, учениця 6б класу місцевої школи № 1 – за презентацію книги Роальда Дала "Відьми" – 3 місце.

Вітаємо переможців! Свої заслужені нагороди від "Юного читача" отримаєте згодом через поштові відділення. Велика подяка і всім іншим учасникам, а це: Ангеліна Блінова з Новоіванківки, Денис Польський з Підгірнянки, Олександра Сушко з Веселого Гаю, Варвара Маляренко із села Зелене, Влада Бородіна з Листівки, Ілля Боровиков із Сторчового, Вікторія Геращенко з Терсянки та Анастасія Троцька з Трудового. Для них у "Юного читача" також знайдуться невеличкі подаруночки! Тож, попри всі негаразди, не забуваємо дорогу до бібліотек! Читаємо книжки і ділимося з друзями своїми враженнями!

 

11b.jpg

 

19.12.2022

 

Взявши миру у торбину, Миколай йде в Україну. Забере з собою зло, щоб війни в нас не було!

Не оминув Святий Миколай і нашу бібліотеку! Приніс малечі і веселі розваги, і солодкі подарунки. Позаяк до "Юного читача" приходять тільки чемні, слухняні та виховані діти, тож різочки з собою, навіть, не брав. А взяв із собою помічників-ельфів, які постаралися на славу, влаштувавши для дітвори справжній феєрверк з мильних бульбашок! Святкового настрою і дітям, і їхнім батькам додали і різдвяно-новорічні пісні у виконанні ансамблю "Чайка" міського палацу дитячої та юнацької творчості. А чарівні ведучі свята поділились деякими "секретами" з біографії самого Святого Миколая. Чи так воно насправді було, чи ні, мабуть, не дуже важливо. Важливо те, що ми в нього віримо, як віримо в нашу ПЕРЕМОГУ, що і замовили всі разом як найзаповітнішу мрію! А ще висловлюємо ВЕЛИЧЕЗНУ подяку БФ Златоград, БФ Сантіс та особисто Наталі та Олегу Філатовим за допомогу в організації свята.

 

11b.jpg

IMG_8888

 

11b.jpg

IMG_8888

 

11b.jpg

IMG_8888

 

11b.jpg

IMG_8888

 

11b.jpg

IMG_8888

 

11b.jpg

IMG_8888

 

11b.jpg

IMG_8888

 

11b.jpg

IMG_8888

 

6.12.2022

 

#юний_читач Сьогодні День Збройних Сил України! Тож, запрошуючи відвідувачів переглянути бібліотечну історико-патріотичну експозицію "Про час, Батьківщину і нас", наголошували на тому, що сьогоднішнє свято – це насамперед свято воїнів, завдяки незламному духу яких Україна залишається незалежною суверенною державою! Слава ЗСУ! Разом переможемо!

 

11b.jpg

IMG_8888

 

11b.jpg

IMG_8888

 

11b.jpg

IMG_8888

 

6.12.2022

 

#юний_читач У неділю у "Юному читачі", як завжди, було людно. А ще був дуже гарний привід розважити своїх відвідувачів, адже саме цього дня відзначався Всесвітній день дитини. Тож на відвідувачів чекали приємні сюрпризи. Покрутивши "колесо фортуни" та відповівши на простеньке запитання, можна було виграти цікавий сувенірник, або ж солодкий смаколик і, навіть, цікаву книжку! Не сиділа в цей день без діла і бібліотечна "Чаклунка". Крім своїх традиційних передбачень, вона пропонувала дітворі веселі руханки, цікаві ігри та дитячі пісеньки. Час промайнув непомітно, бо було по-домашньому затишно, не зважаючи на негоду за вікном. #юний_читач В Україні – війна! Війна народна, бо зачепила кожного з нас. І кожен вносить в наближення ПЕРЕМОГИ свій посильний внесок. В переддень відзначення Дня Збройних Сил України у "Юному читачі" діти виготовляли вітальні листівочки для українських воїнів. Вони обов’язково "долетять" за призначенням, а передадуть їх на передову наші волонтери, які, до слова, сьогодні відзначають своє свято – Міжнародний день волонтера. Тож зі святом вас, наші найкрутіші УКРАЇНЦІ!

До речі, з творчістю одного з "найкрутіших" – українського письменника, фотохудожника добровольця, бійця батальйону "Полтава" Віталія Запеки познайомилась дітвора, послухавши уривки з подарованої автором "Юному читачеві" книжки "Полінка".

 

11b.jpg

IMG_8888

 

11b.jpg

IMG_8888

 

11b.jpg

IMG_8888

 

11b.jpg

IMG_8888

 

11b.jpg

IMG_8888

 

11b.jpg

IMG_8888

 

11b.jpg

IMG_8888

11b.jpg