2018 рік:
2019 рік:
2020 рік:
2021 рік:

28.02.2018

 

Лютневий сніг весною пахне

В очікуванні весни та маминого свята маленькі читачі обласної бібліотеки для дітей "Юний читач" Запорізької обласної ради вчились у бібліотекаря Ксенії Круглої майстерності декупажу. І навіть бабуся Яга, що раптово завітала на майстер-клас, не могла завадити дітям створювати гарненькі підставки під чашку з чаєм для любих матусь.

 

11b.jpg

11b.jpg

 

10c.jpg

10c.jpg

 

10c.jpg

10c.jpg

 

10c.jpg

 

22.02.2018

 

Дістаючи зі свого гаманця гривневі купюри, ми не задумуємось над тим, наскільки давнім символом є зображений на них тризуб. А він, до речі, був культовим символом давніх арійських племен Подніпров’я, потім став геральдичним знаком київських князів з династії Рюриковичів, зокрема, Володимира Великого та Ярослава Мудрого. Не дивно, що саме цей символ Михайло Грушевський у 2018 році запропонував затвердити державним гербом Української Народної Республіки. Минуло рівно сто років з тієї пам’ятної події.

Відвідувачі обласної бібліотеки для дітей "Юний читач" Запорізької обласної ради, ознайомившись з матеріалами книжкової виставки "Символи моєї Держави", мають змогу доторкнутись до найцікавіших сторінок нашої історії, здійснити невелику подорож у часі

 

11b.jpg

11b.jpg

 

10c.jpg

 

 

22.02.2018

 

Живе слово – живий народ

Міжнародний день рідної мови в обласній бібліотеці для дітей "Юний читач" Запорізької обласної ради відзначили акцією "Золоті рядки української поезії". Бібліотекарі заохочували своїх відвідувачів приєднатись до Всеукраїнської акції "Зроби подарунок Україні – переходь на українську!", пропонували почитати вголос рядки з улюблених поезій та висловити свої думки у міні-есе "Я люблю свою мову за те, що …".

 

11b.jpg

11b.jpg

 

10c.jpg

 

 

21.02.2018

 

Сто янголів, що відлетіли у вирій

Хронологію подій на Майдані Незалежності відтворювали старшокласники обласної школи-інтернату спортивного профілю, ставши учасниками патріотично-мистецького заходу "Вічно живі: щоденник Майдану", організованого обласною бібліотекою для дітей "Юний читач" Запорізької обласної ради. Ставши на годину "телерепортерами", вони готували репортажі про головні новини Майдану з листопада 2013-го по лютий 2014-го року.

Висловити свої думки про майбутнє України підлітки мали змогу у діалозі "Якою я бачу? Якою я чую Україну?". А в пам’ять про Героїв Небесної сотні ними власноруч була створена символічна карта України "Сто янголів, що відлетіли у вирій".

 

11b.jpg

11b.jpg

 

10c.jpg

10c.jpg

 

10c.jpg

10c.jpg

 

10c.jpg

10c.jpg

 

19.02.2018

 

Намальовані серцем

Так називається нова експозиція, відкрита у художній галереї обласної бібліотеки для дітей "Юний читач" Запорізької обласної ради. Жодна з робіт юних вихованців бібліотечної "Студії різноколірного чарівництва" під керівництвом Ніни Іванівни Муленко не залишила байдужими ні їхніх однолітків, що прийшли на презентацію, ні професійних художників, таких, як наприклад, добре відомий у Запоріжжі Станіслав Науменко. Вповні насолодитись мистецтвом присутнім допомогла музика і поетичне слово. Водночас дітвора могла і трохи розважитись, спробувавши себе у конкурсі "Веселий художник."

 

11b.jpg

11b.jpg

 

10c.jpg

10c.jpg

 

10c.jpg

10c.jpg

 

10c.jpg

10c.jpg

 

10c.jpg

10c.jpg

 

19.02.2018

 

Осягнути притягальну силу знаменитого "Чорного квадрата" українського художника зі світовим ім’ям Казимира Малевича намагались читачі обласної бібліотеки для дітей "Юний читач" Запорізької обласної ради. Ознайомившись з книжковою виставкою "Нова формула простору Казимира Малевича", присвячену 140-річчю від дня народження митця, діти на майстер-класі з живопису у стилі "супрематизм" спробували зобразити "Чорний квадрат" таким, яким його бачать саме вони.

 

11b.jpg

11b.jpg

 

10c.jpg

10c.jpg

 

10c.jpg

10c.jpg

 

19.02.2018

 

Хоробрі серця

Буремні події української новітньої історії пригадували сьогодні в обласній бібліотеці для дітей "Юний читач" Запорізької обласної ради, перегортаючи сторінки літературно-патріотичного альбому "Хоробрі серця".

Саме молодь має розбудовувати нову незалежну Україну, саме їй належить продовжувати справу тих, хто поклав свої життя на Майдані! Про це говорили голова Запорізького осередку Всеукраїнської молодіжної громадської організації "Європейська молодь України" Юлія Новицька, віце-президент Запорізької молодіжної громадської організації "Небо без кордонів" Ірина Ярко та активна учасниця Громадської організації "Сокіл" Маргарита Мартвод, спілкуючись з читачами бібліотеки. Їм же вони адресували і свої вірші, присвячені подіям чотирирічної давнини і сучасним захисникам України.

 

11b.jpg

11b.jpg

 

10c.jpg

10c.jpg

 

10c.jpg

 

 

15.02.2018

 

Колектив обласної бібліотеки для дітей "Юний читач" Запорізької обласної ради продовжує опікуватись долею наших воїнів, які перебувають у зоні АТО.

Напередодні Міжнародного дня дарування книг, який відзначається 14 лютого і співпадає ще з одним святом – Днем Святого Валентина, наші бійці отримали від співробітників бібліотеки та читачів виготовлені власноруч "валентинки", книги з власних бібліотек і, звичайно ж, домашні смаколики. Подарунки на передову передала відома запорізька волонтерка Любов Леонова

 

11b.jpg

11b.jpg

 

10c.jpg

10c.jpg

 

10c.jpg

10c.jpg

 

10c.jpg

10c.jpg

 

10c.jpg

 

 

15.02.2018

 

У школі карантин? Візьми книгу – не сумуй один!

У школах Запоріжжя вже другий тиждень поспіль триває карантин. Тим часом в обласній бібліотеці для дітей "Юний читач" Запорізької обласної ради кожен бажаючий може знайти для себе не тільки новеньку книжку до смаку, а ще й позайматись творчістю: наприклад, виготовити власними руками отаку симпатичну "валентинку-мишеня".

 

11b.jpg

11b.jpg

 

10c.jpg

10c.jpg