2021 рік:
2022 рік:
2023 рік:
2024 рік:

31.01.2022

 

Погодьтесь, досить типове явище, коли ми навіть не підозрюємо, що поряд з нами живе людина, гідна усілякої поваги та є достойним прикладом сили духу, жаги до життя та прагнення до перемог.

Читачам нашої бібліотеки видалась можливість познайомитись саме з такою неординарною людиною. Мова про Вікторію Марчук, шестиразову чемпіонку світу, чотириразову чемпіонку Європи, чемпіонку Азії, Африки, Кореї, США, Йордану, Єгипту, Туреччини, Ірану та багаторазову чемпіонку України з паратхеквондо! А нещодавно до всіх її титулів додалось ще й звання "Заслужений майстер спорту України з паратхеквондо". До слова, вона його отримала в Україні першою!

З подивом та захопленням слухали діти розповідь спортсменки про нелегкий життєвий шлях, який загартував її волю, зміцнив жагу до перемоги. А ще про наполегливу працю, постійні тренування, допомогу і підтримку різних людей, що врешті й привели до перших в її кар’єрі Параолімпійських Ігор в Токіо, які відбулись у 2020 році, де вона зайняла високе п’яте місце.

Не менш здивовані вони були й тим, що в Кореї був знятий фільм про Вікторію, а в музеї тхеквондо в Сеулі є стенд, присвячений нашій знаменитій землячці.

А ще підліткам було цікаво дізнатись, що спорт – не єдине захоплення Вікторії, що вона гарно вишиває, і, в силу життєвих обставин, робить це… ногами! Повагу викликала і благодійницька діяльність Вікторії, її готовність допомагати хворим дітям.

Результат зустрічі – захоплення, повага, а ще привід замислитись, що в житті можна досягти майже неможливого, якщо дуже цього захотіти!!!

 

11b.jpg

IMG_8888

 

11b.jpg

IMG_8888

 

11b.jpg

IMG_8888

 

11b.jpg

IMG_8888

 

11b.jpg

IMG_8888

 

 

 

20.01.2022

 

Ось і завершився найважливіший цикл зимових свят – Різдвяні свята, з якими в українців пов’язано чи не найбільше обрядових дійств. Коли потрібно колядувати та щедрувати? Який день розпочинає цикл Різдвяних свят, і яким святом він завершується? Чому вода на Водохреща вважається цілющою? Як ворожили дівчата, щоб дізнатись про свого судженого? Відповіді на ці та багато інших запитань отримала дітвора, в чергове завітавши до "Юного читача".

До слова, діти виявили неабияку кмітливість, відгадуючи загадки та відповідаючи на питання веселої вікторини. З не меншим запалом, і не тільки дівчатка, а й хлопчики, грали у "Казкове ворожіння", намагаючись дізнатись, що чекає кожного з них наступного року.

Зважаючи ж на те, що через кілька днів відзначатимемо День Соборності України, запросили дітвору на майстер-клас з виготовлення патріотичних сердечок. Творили всі! І з величезним задоволенням!

 

11b.jpg

IMG_8888

 

11b.jpg

IMG_8888

 

11b.jpg

IMG_8888

 

11b.jpg

IMG_8888

 

 

20.01.2022

 

Кажуть, чимало винаходів, без яких нині ми не уявляємо свого життя, з’явились у світі зовсім випадково, а чимало з них, взагалі, належать дітям. Віддаючи належне юним винахідникам, людство й почало відзначати День дитячих винаходів, який припадає на 17 січня – день народження американського вченого, винахідника, Бенджаміна Франкліна. Шестикласникам ЗОШ № 66 було цікаво дізнатись, що свій перший винахід – пару ласт для плавання, які надягали на руки, – Бен Франклін винайшов у віці 12 років! Не менш здивовані вони були і тим, що саме юним винахідникам ми завдячуємо винайденню батуту, водних лиж, хутряних навушників, фруктового льоду, крісла-гойдалки, біфокальних окулярів та багатьох інших речей, які є звичними для нас сьогодні. А щоб перевірити свою власну кмітливість та гостроту розуму, діти із задоволенням пограли в гру "Існує чи ні" та ознайомились з останніми технічними винаходами ХХІ століття.

 

11b.jpg

IMG_8888

 

11b.jpg

IMG_8888

 

13.01.2022

 

Чи задавались ви коли-небудь питанням: чому віддати перевагу – книзі чи кіно? А, може, варто і книгу прочитати, і фільм переглянути? Саме у цьому переконалась дітвора, відвідавши наш бібліокіносеанс "Від книги до фільму і навпаки".

Дітям надзвичайно сподобалось за допомогою смартфона "оживляти" книжки, розміщені на інтерактивній виставці, миттєво отримуючи можливість за QR-кодами переглянути фрагменти фільмів, створених за цими книгами. З не меншим азартом вони взяли участь в інтерактивній грі, відгадуючи за окремими відеосюжетами авторів та назви книжок, покладених в основу фільмів. Справжнім сюрпризом для дітвори став перегляд уривків американської комедії для сімейного перегляду режисера Дені ДеВіто, сфільмованої за однойменною книгою Роальда Дала. До слова, слоганом до фільму став вираз: "У всіх нас є можливість змінити світ". Правда ж символічно!

 

11b.jpg

IMG_8888

 

11b.jpg

IMG_8888

 

11b.jpg

IMG_8888

 

11b.jpg